Naša pivara

 
Pivo je verovatno najstariji alkoholni napitak na svetu, a za njegov pronalazak možemo zahvaliti Sumeranima, narodu koji je živeo na području Mesopotamije, plodne doline između reka Eufrat i Tigar.
Ovaj drevni narod izumeo je pre više od 5.000 godina i pismo, tako da su na glinenim pločicama ispisanim klinastim pismom pronađeni i zapisi o načinu proizvodnje i o vrstama piva koje su proizvodili. Mesopotamsko pivo Kaš (kako su ga nazivali Sumerani) bilo je već pre 5.000 godina uobičajena i jedna od osnovnih namirnica.
Legenda kaže da danas u Zemunu postoji pivara u kojoj se pravi pivo koje će postati legendarno!

Tri druga, vođena istom idejom, otišli su vekovima daleko i okrenuli se drevnim receptima da bi istražili šta je to što jedno gutljaja vredno pivo odvaja od drugih. Avanturisti po duhu, pronašli su tajnu, dodali svoju energiju i obezbedili najsavremeniju tehnologiju za izradu zanatskog piva.

Tako je 2013. godine, nastala KAŠ Balkan Brewtopia je craft pivara i pivo KAŠ.

Posebno zanatsko pivo drugačije od ostalih, pretočeno u zajednički rad i najbolje CRAFT pivo jedinstvenih KAŠ ukusa i aroma.

Kaš pivo odlikuju pažljivo birane sirovine, a pored toga ističu da kvalitet piva uvek stavljaju ispred kvantiteta.

Pored kvalitetnih sirovina koje koriste u proizvodnji Kaš piva, nikako ne treba zaboraviti i onaj mehanički deo. Kaš pivaru odlikuje najsavremenija tehnologija za izradu zanatskog piva.

Ponosni su na svaki proizvod jer ga odlikuju vrhunski sastojci, a kvalitet je već prepoznat i od najzahtevnijih pivopija.

Kaš Balkan Brewtopia je nastala sa jednim osnovnim ciljem – da boljim pivom učini život boljim; svojim potrošačima, komšijama, zaposlenima, prijateljima, porodicama i poslovnim partnerima.

KAŠ pivo je tu da podseti da je pivo nekad bilo simbol zajedništva i koren civilizacije.

Nešto što je počelo kao garažni hobi, ljubav prema pivu, a potom i „gipsy brewing“, danas je KAŠ Balkan Brewtopia pivara, na Pregrevici, u Zemunu, sa proizvodnjom od 1000 litara na dan, posvećena pravljenju najfinijeg zanatskog piva za vas.


KAŠ, DA ZNAŠ.